ALS ja elämä

Vakavasta diagnoosista huolimatta, ei se elämä siihen päivään pysähdy

Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry

Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry

Nylands Muskelhandikappförening rf

ALS ja elämä

Vakavasta diagnoosista huolimatta, ei se elämä siihen päivään pysähdy

Vertaisryhmät

Rentoutusta ja mindfulnessia etänä

ALS ja elämä -hanke järjestää 26.6. sekä 21.7. vertaistuellisen, rentouttavan tauon päivän keskellä mindfulnessin tai rentoutumisharjoitusten merkeissä. Mukaan voivat tulla ensikertalaiset tai aiemmin harjoitelleet. Tuokioiden kesto on noin 15-3o minuuttia. Ilmoittautuminen Sanna Viljakaiselle sanna.viljakainen@uly.fi tai 050 5442271 viimeistään kahta tuntia aikaisemmin.

Hankkeen muu vertaisryhmätoiminta on heinäkuun ajan kesätauolla. Jatkamme toimintaa elokuussa. Katso tarkemmat tiedot tulevista vertaistuellisista tilaisuuksistamme täältä.

Tukinet-chatit jatkuvat elokuussa, ks. lisätietoa alta.

Tervetuloa keskustelemaan kirjoittaen ALS ja elämä -ryhmächatissä Tukinetissä!

ALS ja elämä -hanke järjestää ohjattuja chat-keskusteluja Tukinet-sivustolla.

Ryhmächatteihin osallistuminen on helppoa (tietokoneella tai älypuhelimella) ja voit liittyä chatiin nimimerkillä anonyymisti. Koska keskustelu tapahtuu kirjoittaen, esimerkiksi puheen tuottamisen haasteet eivät ole este osallistumiselle. Sairastuneille ja läheisille on omat kohtaamisajat. Ryhmien ajankohdat ja lisätietoa: Tukinetin ryhmät ALSia sairastaville ja läheisille

Ryhmissä jaetaan kokemuksia elämästä ALSin kanssa. Ohjaajina toimivat hankkeen työntekijät ja MIELI ry:n kriisityöntekijä. Mukaan voidaan pyytää myös asiantuntijoita.

Tukinet on MIELI ry:n ylläpitämä palvelu, joka on tarkoitettu tuen tarjoamiseen ja kokemusten jakamiseen verkossa. Palvelusta löytyy eri järjestöjen tarjoamia virtuaalisia palveluja, kuten ryhmächatejä ja keskusteluryhmiä. Erilaisia teemoja sivustolla on lukuisia liittyen esimerkiksi mielenterveyteen, sairastamiseen, vammaisuuteen, ihmissuhteisiin ja elämän kriiseihin. MIELI ry on ALS ja elämä -hankkeen yhteistyökumppani.

 

Uudenmaan Lihastautiyhdistyksen muu vertaistoiminta

Lihastautiliiton muiden paikallisyhdistysten vertaistoiminta

Muiden tahojen vertaistoimintaa

ALStuttu ry. Tietoa mm. ALS-tutkimuksesta, kokemustietoa sekä vertaisfoorumi

Yksityisten ihmisten perustama vertaisfoorumi ALS-diagnoosin tai vastaavan saaneille sekä heidän läheisilleen https://www.facebook.com/groups/vertaistukea/

 

Skip to content