ALS ja elämä

Vakavasta diagnoosista huolimatta, ei se elämä siihen päivään pysähdy

Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry

Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry

Nylands Muskelhandikappförening rf

ALS ja elämä

Vakavasta diagnoosista huolimatta, ei se elämä siihen päivään pysähdy

Vertaisryhmät

Hyvinkään ALS ja elämä -vertaisryhmä ALS-diagnoosin saaneille ja heidän läheisilleen kokoontuu kerran kuukaudessa Hyvinkään sairaalassa Potilasoppimiskeskus Sopin tiloissa (A-rakennus, kahvion vieressä).

Ryhmään ovat tervetulleita aiemmin mukana olleet sekä uudet osallistujat. Voit tulla joka kerralle tai satunnaisesti silloin, kun sinulle sopii. Vertaisryhmässä jaetaan kokemuksia sairauden kanssa elämisestä. Osallistujien toiveista voidaan järjestää myös tietyn teeman ympärille rakentuvia ryhmäkertoja. Ohjaajina Olli Rauhala, MIELI ry ja Kaisu Lähteenmäki, ALS ja elämä -hanke.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Olli, p. 040 657 5545/ olli.rauhala@mielenterveysseura.fi tai Kaisu, p. 050 4141 209/ kaisu.lahteenmaki@uly.fi.

Keskusteluillat ALSia sairastavien läheisille Hyvinkäällä, Hyvinkään sairaalan Sopessa järjestetään myös tapaamisia sairastuneiden läheisille. Tilaisuuksissa keskustellaan läheisen roolista, sairastuneen läheisen tukemisesta, omasta ja perheen hyvinvoinnista, jaksamista tukevista asioista sekä voimavaroista. Voit myös kysyä mieltäsi askarruttavista asioista liittyen sairauteen ja kuntoutukseen. Ohjaajina Olli Rauhala, MIELI ry ja Kaisu Lähteenmäki, ALS ja elämä -hanke

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Kaisu, kaisu.lahteenmaki@uly.fi tai p. 050 4142 209
tai Olli: olli.rauhala@mieli.fi tai p. 040 6575 545

Uudenmaan Lihastautiyhdistyksen Helsingin vertaisryhmätoiminta

ULY:n tiloissa (os. Väinö Auerin katu 10, Helsinki) kokoontuvat sairastavat ja läheiset tammi-kesäkuussa sekä elo-syyskuusta lähtien 2019 seuraavasti:

ALS-vertaistukiryhmä, kuukauden 1. tiistaina klo 17:30 – 19:30, ohjaajina Heini ja Karita

ALS-läheisten vertaistapaamiset tiistaisin (n. 4 – 6 kertaa vuodessa) klo 18-20, ohjaajana Anneli Alanne.

Lisätiedot ryhmistä: järjestökoordinaattori Kristiina Miettinen, p. 040 833 9430, kristiina.miettinen@uly.fi

Lihastautiliiton muiden paikallisyhdistysten vertaistoiminta

Muiden tahojen vertaistoimintaa

ALStuttu ry. Tietoa mm. ALS-tutkimuksesta, kokemustietoa sekä vertaisfoorumi

Yksityisten ihmisten perustama vertaisfoorumi ALS-diagnoosin tai vastaavan saaneille sekä heidän läheisilleen https://www.facebook.com/groups/vertaistukea/