Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry

Nylands Muskelhandikappförening rf

Uudenmaan Lihastauti-yhdistys ry

Hyödyllistä tietoa koronavirustilanteessa

Keräämme tälle sivulle hyödyllisiä linkkejä esimerkiksi henkilökohtaiseen apuun, ruoanhankintaan, henkiseen tukeen ja ajanviettotapoihin liittyen. Jos sinulla on jokin hyvä neuvo, jonka haluaisit jakaa muiden kanssa, vinkkaa siitä kommenttiosioon tai laita sähköpostilla viestiä toimisto@uly.fi!

Toimiston työntekijät työskentelevät tällä hetkellä pääosin etänä, mutta meidät tavoittaa normaaliin tapaan sähköpostitse ja puhelimitse. Olemme lisäksi saaneet vahvistusta joukkoomme, kun Sanna Viljakainen aloitti maaliskuussa ALS-hankkeen hanketyöntekijänä ja Kaisun työparina. 

Tässä linkki yhteystietoihimme: Yhteystiedot

Tulevat tapahtumat näet täältä: Tapahtumakalenteri, järjestämme viikottain erilaisia etäryhmiä ja -kokoontumisia. Liity ihmeessä mukaan!

Taksipalvelut korona-aikana, haastattelimme pääkaupunkiseudulla toimivaa Vantaksia vallitsevan tilanteen vaikutuksista taksipalveluihin. Lue juttu täältä!

Arjen iloja- kuvina, pyysimme yhdistyksemme jäseniä ja työntekijöitä lähettämään kuvia tai lyhyitä videopätkiä asioista, mitkä tuovat iloa heidän arkeensa. Toivottavasti näiden katselu piristää sinunkin päivääsi! 

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -chatti ja puhelinpalvelu on avattu valtioneuvoston verkkosivuille.

Päivittäistavarakauppojen verkkokaupat:

Vinkki! Tee tilaus verkkokaupassa hyvissä ajoin ja varaa haluamasi toimitusaika. Voit muokata ostoskoriasi veloituksetta vielä toimitusta edeltävänä päivänä. Kannattaa antaa lupa korvaavien tuotteiden valintaan ja kirjoittaa lisätietoihin, jos on erityistoiveita.
 

Ruokakauppatilaukset taksilla kotiin:

Valmiit ruoka-annokset koti-ovelle:

Ruokatarvikkeita ym.

Arkea helpottavia kotiinkuljetus- ja noutopalveluja on tarjolla runsaasti. Esimerkiksi Biltemalla on käyttössään Osta&nouda-palvelu ja Ikealla Click & Drive, minkä avulla vältetään lähikontakti. 
 
Uusi kosepti on Baronan julkaisema Badeli. ”Badeli-ostospalvelu yhdistää useita kauppoja yhteen verkkokauppaan. Kuluttaja voi tehdä ostoksia Mall of Triplan eri kaupoista vaivattomasti yhdestä paikasta ja noutaa koko tilauksen kerralla turvallisesti kauppakeskuksen parkkihallin noutopisteestä.”

Koronasta johtuvan poikkeustilan vuoksi, emme pääse juhlimaan läheistemme kanssa tärkeitä merkkipäiviä tai viettämään yhteistä aikaa ystävien kesken. Onneksi kukkalähetyksiä voi tilata suoraan kotiovelle, tässä muutama vaihtoehto:

Ulkokasveja, viherkasveja yms. voi tilata esimerkiksi Plantagenista ja Viherkasvit.net– sivuilta.

 

Helsingin kaupunki antaa digitukea etänä. Tukea saa tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen käytössä sekä sähköisen asioinnin, verkkopalveluiden ja yleisimpien sovellusten käyttöön liittyvissä ongelmissa.

Sosiaalisen median kautta on helppoa seurata ystävien ja tuttavien elämää sekä omia mielenkiinnon kohteita ja ajankohtaisia asioita. Uudenmaan Lihastautiyhdistystä voi myös seurata Facebookissa ja Instagramissa, päivitämme somekanaviamme lähes päivittäin. Näiden linkkien kautta pääset suoraan rekisteröitymään tunnetuimpiin some-kanaviin:
 
Perinteisten puheluiden ja viestienvaihdon lisäksi yhteyttä voi pitää eri etäyhteyssovellusten kautta. Yleisimpiä sovelluksia videopuheluiden ja -kokoontumisten järjestämiseen ovat Micrsoft Teams, SkypeZoom, Google Hangouts ja WhatsApp (puhelimelle). Etäyhteyden käyttämistä ei kannata pelätä. Se on melko yksinkertaista ja siihen on paljon hyviä ohjeita. Mekin autamme tarvittaessa!

Suoratoistopalveluiden kautta pystyy katsomaan ohjelmia ja elokuvia itselle sopivaan aikaan. Suoratoistopalveluita voi käyttää esim. äly-televisiolla, puhelimella tai tietokoneella. Myös äänikirjat ovat hyvää ajanvietettä. 

Maksullisia suoratoistopalveluja
 E-kirjasto on sivusto yleisten kirjastojen e-ainestoihin.

Muita äänikirjasovelluksia

Skip to content