ALS ja elämä

Vakavasta diagnoosista huolimatta, ei se elämä siihen päivään pysähdy

Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry

Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry

Nylands Muskelhandikappförening rf

ALS ja elämä

Vakavasta diagnoosista huolimatta, ei se elämä siihen päivään pysähdy

Apuvälineet

Apuvälineet ovat olennaisia ALS-diagnoosin saaneen henkilön kuntoutuksessa ja arjen sujuvuuden varmistamisessa. Ne helpottavat elämää ja tukevat toimintakykyä. Apuvälineisiin on hyödyllistä tutustua jo hyvissä ajoin, olla ”askel edellä” sairauden etenemistä. Apuvälineistä on hyvä keskustella fysio-, puhe- ja toimintaterapeutin sekä lääkärin kanssa.

Apuvälineiden hakuprosessit vaihtelevat hieman kuntakohtaisesti. Osa apuvälineistä on osittain tai kokonaan oman kunnan/sairaanhoitopiirin kautta saatavia ja osa on hankittavissa omakustanteisesti. Apuvälineitä hankittaessa kannattaa aina olla yhteydessä asuinkunnan vammaispalveluun, josta saa neuvoa ja ohjausta apuvälineiden hankinnassa.

Käyttäjäkokemuksia apuvälineistä

Välillä on hankalaa pysyä ajan hermoilla siitä, mitä apuvälineitä on saatavilla ja mitkä apuvälineet vastaavat parhaiten juuri sen hetkistä omaa tarvetta. Kukaan ei tunne apuvälineitä yhtä hyvin, kuin niiden käyttäjät. Siksi keräämme ja jaamme tässä osiossa apuvälineiden käyttäjien kokemuksia ja suosituksia. Päivitämme osiota kokemusten ja tiedon karttuessa. Alla olevien linkkien kautta löydät käyttökokemuksia eri alueisiin liittyviin apuvälineisiin.

Haluatko jakaa omia kokemuksiasi muiden avuksi ja iloksi? Otamme mielellämme vastaan käyttökokemuksia apuvälineistä. Ota yhteyttä hankevastaavaan: kaisu.lahteenmaki@uly.fi