ALS ja elämä

Vakavasta diagnoosista huolimatta, ei se elämä siihen päivään pysähdy

Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry

Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry

Nylands Muskelhandikappförening rf

ALS ja elämä

Vakavasta diagnoosista huolimatta, ei se elämä siihen päivään pysähdy

Vertaisryhmät

Hyvinkään ALS ja elämä -vertaisryhmä ALS-diagnoosin saaneille ja heidän läheisilleen

Tällä hetkellä ALS ja elämä -vertaisryhmä ei kokoonnu Hyvinkäällä, vaan pidämme kokoontumiset etäyhteyden avulla päiväsaikaan. Tervetuloa mukaan!

Seuraavat kokoontumiset 20.4., 11.5. ja 8.6. klo 13-14. Ryhmää ohjaavat Olli Rauhala Suomen Mielenterveys ry:n SOS-kriisikeskuksesta sekä Sanna Viljakainen ja Kaisu Lähteenmäki ALS ja elämä -hankkeesta. Ilmoittautumiset ryhmään: kaisu.lahteenmaki@uly.fi tai 050 4142 209. Lähetämme ilmoittautuneille linkin sekä osallistumisohjeet etätapaamiseen.

Lisätiedot ryhmästä: Olli, p. 040 657 5545/ olli.rauhala@mielenterveysseura.fi tai Kaisu, p. 050 4141 209/ kaisu.lahteenmaki@uly.fi.

 

Tervetuloa keskustelemaan kirjoittaen ALS ja elämä -ryhmächatissä Tukinetissä!

ALS ja elämä -hanke käynnistää huhtikuussa 2020 jatkossa kuukausittain järjestettävät ryhmächatit Tukinet.fi -palvelussa.

Ryhmächatteihin osallistuminen on helppoa (tietokoneella tai älypuhelimella) ja voit liittyä chatiin nimimerkillä anonyymisti. Koska keskustelu tapahtuu kirjoittaen, esimerkiksi puheen tuottamisen haasteet eivät ole este osallistumiselle. Ryhmien ajankohdat ja lisätietoa: Tukinetin ryhmät ALSia sairastaville ja läheisille

Sairastuneille ja läheisille on omat kohtaamisajat. Ensimmäiset chatit järjestetään huhtikuussa seuraavasti:

  • ke 15.4. klo 15–16:30 ALSiin sairastuneet ja
  • to 16.4. klo 17:30–19:00 ALSiin sairastuneiden läheiset.

Ryhmissä jaetaan kokemuksia elämästä ALSin kanssa. Ohjaajina toimivat hankkeen työntekijät ja MIELI ry:n kriisityöntekijä. Jatkossa mukaan voidaan pyytää myös asiantuntijoita toiveiden mukaan.

Tukinet on MIELI ry:n ylläpitämä palvelu, joka on tarkoitettu tuen tarjoamiseen ja kokemusten jakamiseen verkossa. Palvelusta löytyy eri järjestöjen tarjoamia virtuaalisia palveluja, kuten ryhmächatejä ja keskusteluryhmiä. Erilaisia teemoja sivustolla on lukuisia liittyen esimerkiksi mielenterveyteen, sairastamiseen, vammaisuuteen, ihmissuhteisiin ja elämän kriiseihin. MIELI ry on ALS ja elämä -hankkeen yhteistyökumppani.

Hankkeen ryhmät löydät helposti Tukinetistä myös kirjoittamalla Teemat sivulle (https://tukinet.net/teemat/) hakusanan ”ALS”

 

Uudenmaan Lihastautiyhdistyksen muu vertaistoiminta

Lihastautiliiton muiden paikallisyhdistysten vertaistoiminta

Muiden tahojen vertaistoimintaa

ALStuttu ry. Tietoa mm. ALS-tutkimuksesta, kokemustietoa sekä vertaisfoorumi

Yksityisten ihmisten perustama vertaisfoorumi ALS-diagnoosin tai vastaavan saaneille sekä heidän läheisilleen https://www.facebook.com/groups/vertaistukea/